Hoe geef je een boek uit?

cover foto lijdend voorwerp

Het is alweer een jaar geleden dat Lijdend voorwerp verscheen. Tijd gaat snel. 

Eigen beheer

Uitgeven in eigen beheer heeft een voordeel en een nadeel. Ik begin met het nadeel: het nadeel van zelf uitgeven is dat je veel zelf moet doen (en dat is soms zeer vermoeiend). Het voordeel is dat je helemaal zelf uitmaakt hoe je boek eruit ziet of wat je ermee gaat doen!

Op de juiste waarde geschat

Vroeger werd er een beetje (of juist totaal) neergekeken op boeken die in eigen beheer waren uitgegeven. En je had hierbij niet de luxe dat een ander de promotie voor je regelde en het redactiewerk kwam ook niet vanzelf goed. Tegenwoordig ziet men het nut er wel van in. Een aantal auteurs geven hun volgende boek uit in eigen beheer na zeer succesvolle jaren met hun regulier uitgegeven boeken. En het kan ook meer opleveren als je geluk hebt. Redactiewerk kun je laten doen als je dat financieel kunt opbrengen en de rest tja… dat is per mens verschillend. De een heeft meer vrienden en familie dan een ander, of kent meer mensen die praten over het boek op een verjaardag.

Energie, rust en aandacht

De hoeveelheid energie die je in een zelf uitgeven boek kunt stoppen is het belangrijkst want zonder energie komt het boek te liggen op de stapel ongelezen boeken, volledig onder stof. Energie, daar begint het mee. En honderd procent aandacht voor alles wat te maken heeft met het boek. En genoeg rust voor de concentratie en om eventueel iets nieuws te kunnen gaan schrijven!

Liefs,

Lisa

image

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s