Biologisch (b-) eter en diervriendelijkheid

Diervriendelijkheid in Lijdend voorwerp
Diervriendelijkheid in Lijdend voorwerp. Foto: L. Simons

In Lijdend voorwerp komt ook iets van diervriendelijkheid voor. Maar wat heeft de romantische fictie Lijdend voorwerp te maken met diervriendelijkheid?

Lijdend voorwerp, de betekenis zegt het al, een lijdend voorwerp is hetgeen waar het om gaat. In dit geval het lijden, het leed, of het geleden leed. Dus ook dierenleed, zoals bijvoorbeeld het leed van vissen of kippen. Een vriendin van Lynette windt zich erover op en de dochter van Lynette probeert wat tegen dierenleed te doen.

Biologische producten

Eten zonder dierenleed is biologisch eten. In biologisch eten zitten bijvoorbeeld geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmatige smaak- geur- of kleurstoffen en genetisch gemodificeerde ingrediënten. Er staat verder ook een groen logo met sterretjes in de vorm van een blad of een Beter Leven logo op de verpakking van biologisch voedsel. Sommige mensen vinden biologische producten te duur in vergelijking met reguliere dingen, vaak kijken mensen alleen maar naar de prijs en soms kan het helaas ook niet anders. Toen ik in de supermarkt was en de rekken met eier-dozen bekeek waren de scharreleieren bijna uitverkocht maar het rek met biologische eieren stond nog vol en het kon zijn dat het rek net was bijgevuld, ook al was mijn vermoeden anders. Ik ga hier niet zitten vertellen dat je perse moet kiezen voor het biologische ei want dat moet iedereen uiteraard voor zichzelf weten (al hoop ik stiekem van wel dat je ervoor kiest ;-)). Het is je eigen lichaam en wat je ermee doet gaat mij niets aan. Maar ik kies als het kan wel graag voor het biologische eitje omdat het zoveel beter voelt en smaakt in vergelijking met het gangbare scharrelkip ei, het ei met begincijfer twee. Biologische eieren hebben een nul als begincijfer (vrije uitloop – die overigens ook diervriendelijk zijn – een één). En het idee dat er allerlei chemische goedjes zitten in niet-biologisch eten werkt ook niet echt mee. Ik vind biologisch voedsel in het algemeen gewoon veel beter smaken, het vlees smaakt als het vlees uit een goed restaurant en biologisch is niet voor niets een klein beetje duurder als je ziet wat je ervoor terugkrijgt. Soms heb je minder van een product nodig om net zo gevuld te raken.

Verbinding

Alles werkt door op elkaar of staat met elkaar in verbinding; als een koe fijn naar buiten mag, een kip buiten een wormpje mag pikken of natuurlijk voedsel krijgt werkt dat door op de eieren of het vlees. Die producten krijg je binnen en werken vervolgens ook door op de cellen van je lichaam. Ook kleding zit lekkerder als het van bio katoen is en niet van polyester. Eigenlijk kun je dit het beste zelf ervaren om er een goed oordeel over te vellen als je hier nog niet mee bekend bent en het verschil wil weten. Het werkt van beide kanten.

Liefs,

Lisa

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s